0 votes

We have configured Adaxes to make accounts that have been Deprovisioned be disabled and hidden from GAL but they are still showing up in GAL. In Adaxes the account is still showing as "NO" in "Hide from Excahnge address lists" image.png

In AD, under Attribute Editor msExchHideFromAddressLists is set to TRUE image.png

We are not sure where the disconnect is or why is the sync is not completely working. Any suggestions on configurations will help.

Thank you

by (450 points)

1 Answer

0 votes
by (198k points)

Hello,

As we understand, Chris Perez in your example has a remote mailbox. The thing is that for remote mailboxes, the Hide from Exchange address lists option is updated in Exchange on-premises. After that it gets synchronized to Exchange Online by AAD Connect. In Adaxes you see the option as disabled as exchange properties are retrieved from Exchange Online where it is not updated yet. First of all, we recommend you to make sure that the mailbox is included into the scope of AAD Connect and run the synchronization.

For your information, even after synchronization runs, it can take some time before the option is set in Exchange Online and thus gets displayed in Adaxes. Usually, it does not exceed a few minutes.

Related questions

0 votes
1 answer

We are on 3.3.8507. We are using Adaxes to prepare users for deletion. Adaxes change the Exchange attribute to "msExchHideFromAddressLists=true". When we check our Exchange ... and they disappear. The Adaxes method does not seem to truly hide them. Ideas?

asked Oct 18, 2012 by It_helpdesk (2.9k points)
0 votes
1 answer

We have a Deprovision Rule in where we want to set "hide from address lists" in exchange, if it is not already set. but this does not work? what can i do, to first check if this is already set?

asked Oct 21, 2020 by m_st (1.5k points)
0 votes
1 answer

Hello! I am creating a scheduled task, which in pseudocode does the following: 1st action: If account is locked AND if extensionattribute6 is empty send email to the locked account set ... of my DC's, the value is correct. How do I work around this? Thanks!

asked Aug 19, 2014 by Erlend (1.1k points)
0 votes
1 answer

Hello, We have recently migrated to Office 365 and are experiencing a few problems related to password. When I create a user using Adaxes, Adaxes automatically send out ... during using user creation. How can we solve this problem? Regards, Eirik Zakariassen

asked Oct 16, 2015 by eirikza (710 points)
0 votes
1 answer

I am trying to send a $context.logmessage from a condition script in a Scheduled Task but I get nothing in the log. Is this not possible? Morten A. Steien

asked Jul 20, 2020 by Morten A. Steien (740 points)
2,445 questions
2,197 answers
5,905 comments
287,891 users