0 votes

Hi team,

I am facing currently an issue with new user/employee creation.

I have this simple form image.png image.png image.png image.png

And getting this error each time image.png image.png

I already disabled all business rules and even property patterns - but still the same issue.

What do I miss or oversee here ...?

by (1.1k points)
reshown by

1 Answer

0 votes
by (271k points)

Hello,

The error means that a value specified for one of the properties is incorrect. With the amount of blurring, we can only suppose that it is the Please select the final OU property, but there can be something else. For troubleshooting purposes, please, send us (support@adaxes.com) a full operation description without covering anything. To get it, select Create in the log record details, press Ctrl+A and then copy the text. image.png

0

I found the issue - I checked the browser console/network trace and found this detail: image.png

I added then Full Name to property pattern and now creation is working well image.png

The error message was kind of confusing in this scenario, as a required value for object creation was missing.

0

Hello,

Unfortunately, there is nothing we can do about the error as it comes directly from Active Directory. It is not related to Adaxes.

0

Hi,

you could change the error message and add a check of requiered fields for object creation and mark the one as mandantory or at least list which one is missing.

+1

Hello,

As we mentioned in the previous post, we cannot do that. AD returns the error just like that and we have no possibility to check what properties are missing or have incorrect values. For the required properties you should use Adaxes property patterns. If you want to add some property validations, you can use PowerShell scripts in a business rule triggering Before creating a user: https://www.adaxes.com/help/ValidateModifyUserInputWithScript.

0

Ok, will do. Thanks again : )

Related questions

0 votes
1 answer

I have been trying to import a test account using a .csv file, and regardless of the attributes I use, I get a "The parameter is incorrect" error. I have confirmed ... are no specific errors aside from "The parameter is incorrect" that I can find. Thanks!

asked Jul 18, 2013 by PunkinDonuts (360 points)
0 votes
0 answers

When the help desk is trying to create a user, they get and error that has our domain info in it. When a System Admin attempts to create an account, it goes ... permissions have been made. Running v2021.1 parameter is incorrect error (Server: 'domain.com')

asked Jun 25, 2021 by matthew.eccles (20 points)
0 votes
1 answer

At user creation, when the inbox is created, I'd like to be able to format the address as firstname.lastname@domain.com for some users. Other users firstnameintial.lastname@domain.com, is this possible? Envornment is hybrid O365. Thanks!

asked Jan 4 by cewilson (140 points)
0 votes
1 answer

I am trying to trigger processing outside of Active Directory when an account is created based on the source user account that was used. Does Adaxes store the source account anywhere?

asked Oct 9, 2023 by jnordell (20 points)
0 votes
1 answer

hey- I'm not sure if I'm going in the right direction as far as troubleshooting but when the HD try to edit a user after filling in the required fields, we get an ... locked but not sure why and how that would relate to the error message we are receiving.

asked Nov 25, 2013 by MeliOnTheJob (1.7k points)
3,339 questions
3,040 answers
7,758 comments
544,918 users