0 votes

Hello,

We have an exchange server in a separate forest. When we create the mailbox using a business rule after user creation, the mailbox creates ok. After the user and mailbox are created, we cannot manage Exchange properties in Adaxes without getting this error:

Unable to connect to Exchange server xxxxxx. The WS-Management service cannot process the request because the XML is invalid.


We can connect to the server via fqdn fine, and winrm is configured and working. Everything else about the user creation works fine.
I have already tried the fix listed here: Adaxes and Exchange in a multi-forest environment
and it made no difference.
Thanks for any help you can provide.

by (540 points)

1 Answer

0 votes
by (213k points)
selected by
Best answer

Hello Jason,

For troubleshooting purposes, enable tracing of commands sent to Exchange Servers, reproduce the error and send us (support[at]adaxes.com) the log file. For information on how to enable the tracing, see the following help article: https://www.adaxes.com/help/?HowDoI.Per ... uests.html.

Also, you can check the logs on your Exchange server for related errors/warnings. If you are not sure, you can send us (support[at]adaxes.com) the logs for review.

Adaxes performs all operations in a managed domain using the credentials of the account that was specified during the domain registration. Could you try to create a remote PowerShell session to your Exchange server from the computer where Adaxes service is installed using credentials of the account? For information on how to check the account, see https://www.adaxes.com/help/?HowDoI.Man ... nInfo.html. If the connection establishes successfully, try to execute the Get-Mailbox cmdlet for one of the users for which the error occurred in Adaxes Web Interface.

0

This seems to be working now, I reentered the credentials, and ran:
Set-User <domain>l<user -RemotePowerShellEnabled $True
On the Exchange server, and the error is gone.

Thanks for your help.

Related questions

0 votes
0 answers

Hi, I recently set up a business role per a post in this thread that creates an on-prem shared mailbox and then moves that mailbox to O365. The issue is that ... ("Mailbox move request created successfully. Check Exchange logs for details." , "Information") }

asked Sep 14, 2016 by ajrechk (480 points)
0 votes
1 answer

Hello, we have a forest with two trees that hold one domain each. There is a default tree-root trust (transitive, two-way) between the top domains. Since both trees are in ... Sid S-1-5-10 were found". Any help would be appreciated, thank you! Regards HarryNew

asked Oct 8, 2020 by HarryNew (270 points)
0 votes
1 answer

Hi Adax users are unable to load any exchange information when using the Adaxes front end. When trying to load exchange information or any exchange related task they get the ... tenants is set up and says last AD Connect time was 30 minutes ago. Thanks

asked Feb 16, 2021 by R_C (70 points)
0 votes
1 answer

I am trying to configure Adaxes to talk to my O365 Tenant. Following the guide here - https://www.adaxes.com/tutorials_Active ... ice365.htm - I am getting stuck on the ... the same rights that I have set on the service account) Is anybody able to help?

asked Jun 13, 2019 by lucaswhizz (50 points)
0 votes
1 answer

Dear Support, can you please clarify - to call adaxes custom commands from "other" machines via following code - Adaxes PS module needs to be installed or ... -Object "Softerra.Adaxes.Adsi.AdmNamespace" $admService = $admNS.GetServiceDirectly("xxx") Thanks!

asked Oct 9, 2019 by Dmytro.Rudyi (850 points)
2,634 questions
2,369 answers
6,291 comments
971,357 users